Pagina's

Recepten

Niet-kneden brood

Ooit ontdekte ik toevallig dat er een manier was om brood te bakken zonder te hoeven kneden. Super handig voor mensen die weinig tijd willen of kunnen spenderen aan het bakken, maar wel graag zelfgebakken brood willen eten. Op mijn oude blog was de ontwikkeling hierin mee te volgen doordat ik mijn eigen weg ermee aan het vinden was, op dit nieuwe blog plaats ik alle recepten op een vernieuwde manier, die volgens mij het meest makkelijk is. Dit betekent dat er niet meer wordt verwezen naar basisdeeg dat in grote hoeveelheden in de koelkast staat, wachtend op het juiste moment, hoewel dat natuurlijk nog altijd mogelijk blijft. Hieronder alle broodrecepten.

NB in sommige recepten wordt nog steeds verwezen naar basisdeeg. Dit recept staat niet meer apart op het blog, maar je kunt heel eenvoudig zelf je eigen favoriete deeg bedenken waarmee je dan de variaties gaat maken. De hoeveelheid gist en zout maakt - serieus! - minder uit dan je zou denken. Dit is een kwestie van smaak en ervaring. De hoeveelheid vocht is altijd net zoveel tot je een deeg hebt dat niet meer droog is en een klein beetje uitzakt. Kom je er niet uit, neem dan de basis van een van de andere broodrecepten.

Overige recepten

Hieronder de recepten die binnen mijn gezin een plekje hebben gehad. Sommige gebruik ik anno 2021 nog steeds - maar lang niet allemaal! 

Ontbijt



Soep

Salades

Hoofdgerechten

Maaltijdsalades

Snacks (kijk ook eens bij traktaties)

Dranken

Koekjes

Cake en luxere koek

Gebak

Glutenvrij bakken

Toetjes

Traktaties




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je wilt reageren! Ik wil er zelf graag eerst naar kijken voordat ik besluit of ik de reactie publiceer.
Reacties die de privacy van mijn gezin aantasten zal ik niet doorlaten. Ben je het niet eens met wat ik schrijf? Dat mag je gerust laten weten. Reacties die worden geschreven op basis van respect voor elkaars standpunten zal ik zeker toelaten.