Recept broodje ookworst
Brooddeeg met ketchup erdoor, en per broodje 1,5 knakworstje.
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Gebruik zoveel bloem als nodig is om het deeg niet te laten plakken. Snijd de knakworstjes doormidden, en per broodje een half knakworstje nog een keer doormidden. Leg de stukjes knakworst op het deeg zoals op de foto te zien is. Snijd het deeg in rechthoeken, rol die om de worststukjes heen en knijp de naad goed dicht. Buig het broodje in een mooie (r)ookworstvorm en laat ze op de bakplaat (wij doen er altijd een stuk bakpapier onder) rusten, 30-45 minuten. Kwast de broodjes in met melk (of met een ei dat met een eetlepel water is losgeklopt) en bak de broodjes ookworst 20-25 minuten bij 200 graden Celsius, of totdat ze een mooi kleurtje hebben.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten