22 januari 2013

Broodje ookworst

Weet je wat een rookworst is zonder de eerste letter? Juist, ookworst. Deze broodjes zien er - inderdaad - bijna als een rookworst uit, maar net niet helemaal.


Recept broodje ookworst

Brooddeeg met ketchup erdoor, en per broodje 1,5 knakworstje.

Rol het deeg dun uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Gebruik zoveel bloem als nodig is om het deeg niet te laten plakken. Snijd de knakworstjes doormidden, en per broodje een half knakworstje nog een keer doormidden. Leg de stukjes knakworst op het deeg zoals op de foto te zien is. Snijd het deeg in rechthoeken, rol die om de worststukjes heen en knijp de naad goed dicht. Buig het broodje in een mooie (r)ookworstvorm en laat ze op de bakplaat (wij doen er altijd een stuk bakpapier onder) rusten, 30-45 minuten. Kwast de broodjes in met melk (of met een ei dat met een eetlepel water is losgeklopt) en bak de broodjes ookworst 20-25 minuten bij 200 graden Celsius, of totdat ze een mooi kleurtje hebben.

Geen opmerkingen:

Mijn website

 Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...