14 februari 2014

Koolraapstamppot met sambal en corned beef

Mijn gezin houdt niet zo van koolraap. Er zijn wel veel meer dingen waar ze niet van houden, en je wilt toch graag wat variatie in het weekmenu houden. Tijd om iets heel ongewoons uit te proberen. (Trouwens, als het in het receptenblaadje van de C1000 staat, betekent dat dan niet dat het toch niet zo ongewoon is?) Een pittige koolraapstamppot, en hij was echt goed te eten! Zo goed zelfs, dat we het deze winter alweer twee keer hebben gegeten. Zo was het ook wel weer genoeg. Volgend jaar weer!


Het ziet er niet uit, deze stamppot, maar hij smaakt toch echt wel lekker! Wij namen een dubbele hoeveelheid, en pasten het recept iets aan.

Pittige koolraapstamppot (4 pers.)

3 el olie
1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
500 g koolraap, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
1 rode paprika in blokjes (of de helft in blokjes en de andere helft in reepjes apart houden om erbij te serveren)
2 tl sambal
1 blikje corned beef (340 g) in blokjes
2,5 el ketjap
1 dunne prei in ringetjes

Verwarm de olie in een wok en roerbak de aardappels, koolraap en paprika 3-4 minuten met de sambal. Voeg 200 ml water toe en stoof alles in 10 minuten gaar. 
Verwarm in een pannetje de corned beef met de ketjap en 60 ml water, tot je een soort brij hebt. Als je niet van rauwe preiringetjes door de stamppot houdt, doe je de prei hier ook alvast bij, dan kan het iets garen.
Stamp de aardappels en koolraap fijn met een pureestamppot, meng de rest erdoor.

Lekker met piccalilly.

Geen opmerkingen:

Mijn website

 Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...