20 juni 2010
Zwanensoezen
Niet alleen voor vaderdag geschikt, deze sierlijke soezen in de vorm van een zwaan. En helemaal niet moeilijk om te maken:
Doe 1 dl water met 50 g boter in een steelpan en breng dit aan de kook totdat de boter is gesmolten. Haal de pan van het vuur af. Gooi er 50 g bloem bij en roer dit goed door, totdat er een deegbal ontstaat. Laat nog even afkoelen. Door dit mengsel gaan 2 eieren. Doe eerst het ene ei erbij en mix dit voorzichtig totdat het hele ei is opgenomen. Daarna het andere. Zet de mixer op een hogere stand en klop totdat het een mooi glanzend beslag is geworden.
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het beslag in een slagroomspuit met een klein glad mondstuk en spuit 12 vraagtekens van ongeveer 5 cm hoog. Maak het bovenste uiteinde dikker voor de kop. Bak deze halzen 10 min. in de oven. Maak intussen de lijven: met een groter mondstuk op de spuit vorm je 12 peervormige soezen. Deze mogen nu 30-35 min. in de oven.
Klop 250 ml slagroom stijf. Snijd van de zwanenlijven een deksel af, en snijd dat in de lengte doormidden: dit zijn de vleugels. Vul elk lijf met slagroom en zet er de halzen en twee vleugels in. Vergeet niet om een mooie foto te maken, want ze zijn zó weer weg...
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mijn website
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Hoewel dit jaar geen goed walnotenjaar was in onze tuin, zijn er toch genoeg goede noten om deze taart tenminste één keer te bakken. Dat is...
-
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Dit superlekkere zoete brood lijkt wel gebak! Omdat er melk en ei door het deeg zit, rijst het deeg voornamelijk in de koelkast. Een filmpj...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten