Deze speltbroodjes zijn verrassend lekker! Ik heb wel eens gehoord dat er mensen zijn die geen tarwe verdragen, maar wel spelt. Hoe dan ook, deze broodjes, met een mengsel van volkoren speltmeel en gewone tarwebloem, zijn overheerlijk.
Het recept vond ik hier, met de kanttekening dat het brood op de foto op die website gemaakt is van 500 g speltbloem, terwijl ik een mengsel gebruikte van volkoren speltmeel en tarwebloem. Aan het deeg wordt sinaasappelsap toegevoegd vanwege de vitamine C, die het bakresultaat bevordert.
Roer 300 g volkoren speltmeel, 200 g tarwebloem, 1/4 tl droge gist, 1,5 tl zeezout, 3,5 dl water en 0,5 dl sinaasappelsap door elkaar. Dek de kom af en laat hem 12-20 uur bij kamertemperatuur staan.
Bestrooi een werkvlak met bloem, haal het deeg uit de kom en maak er een lange 'worst' van, gebruik bloem tegen het plakken. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken, vorm van elk stukje een bolletje. Leg de bolletjes op een bakplaat en laat ze een half uurtje rusten. Bak ze in 30 minuten bij 200°C goudbruin en gaar.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mijn website
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Hoewel dit jaar geen goed walnotenjaar was in onze tuin, zijn er toch genoeg goede noten om deze taart tenminste één keer te bakken. Dat is...
-
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Dit superlekkere zoete brood lijkt wel gebak! Omdat er melk en ei door het deeg zit, rijst het deeg voornamelijk in de koelkast. Een filmpj...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten