27 december 2014

Amandelspijskrans


 De amandelspijskrans is een klassieker bij ons thuis. Het recept zat ooit een keer in de Kerstbijlage van Tip culinair en is ontzettend simpel, helemaal als je gekocht amandelspijs gebruikt. 

Amandelspijskrans in bladerdeeg


7 of 8 plakjes bladerdeeg - 1 eidooier - scheut citroensap - 1 pakje amandelspijs - extra eidooier om te bestrijken

Meng de amandelspijs met de eidooier en een scheut citroensap. Laat het bladerdeeg ontdooien, leg alle plakjes op elkaar en rol ze uit tot één lange lap. Vorm van de spijs een worst en leg dit op het bladerdeeg. Rol het deeg om de spijs heen, knijp de naad vast. Maak een krans, schuif het ene eind een stukje in het andere eind. Kneed en knijp nog een beetje om de krans mooi van vorm en formaat te maken. Als er bladerdeeg overblijft, kun je daar mooi sterretjes en evt. letters uitsteken, duw die vast op de krans. Bestrijk alles met eidooier en bak de krans in 50 minuten gaar op 200 graden.

    

Geen opmerkingen:

Mijn website

 Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...