Volgens het oorspronkelijke recept worden dit 30 tot 40 koekjes, maar wij maakten er 20 van, zodat er geen enkele reden is om er nog één te nemen. Je krijgt dan een royaal formaat koekjes.
Het recept komt uit een H-O havermout kookboekje, maar wij hebben wel het een en ander bijgespijkerd aan de werkwijze.
Havermoutkoekjes (20)
200 g H-O havermout - 150 g gesmolten boter - 150 g suiker - 2 eetl melk
Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar. Bekleed een of twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in 20 (of 24, of een ander aantal) losse bergjes over de bakplaten. Gewoon bij de grotere wat afhalen en aan de kleine toevoegen tot ze allemaal 'eerlijk' zijn. Druk de bergjes uit tot koekformaat, houd alles een beetje netjes bij elkaar (die losse kruimels zijn véél te lekker). Houd er rekening mee dat ze nog iets uitlopen tijdens het bakken.
Bak de koekjes 20 minuten bij 175 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten