31 oktober 2014
Vrolijke colsjaal
Je zou toch zeggen dat je vanzelf vrolijk wordt van deze kleurige gehaakte sjaal! Helaas, het fotomodel wilde niet vrolijk kijken. Tja, de leeftijd...
Een ongelooflijk eenvoudig patroon, een heel leuk resultaat! Het patroon komt hier vandaan (Engels). Daar vind je ook een haakschema. Hieronder in het Nederlands de beschrijving:
Nodig: garen naar keus, haaknaald naar keus (ik had garen bestemd voor haaknaald 3.5, ik haakte met 5 mm, dan krijg je een losser effect).
Haak een lange ketting lossen, een veelvoud van 7, net zo lang als je de col wilt hebben. Deze is één keer dubbelgeslagen, dus twee keer de 'colmaat'.
1e toer: 1 vaste in de eerste losse (nu heb je een ring), 1 stokje in de volgende losse, * 5 lossen, sla 5 lossen over, 1 stokje in de 6e losse, 1 stokje in de volgende losse, herhaal vanaf * tot je rond bent bij de eerste vaste en stokje. De col wordt spiraalsgewijs gehaakt, dus je gaat gewoon door in de
2e toer: zodra je bij de combinatie vaste/stokje van het begin komt, begint het eindeloos rondhaken in hetzelfde ritme: sla de vaste over, 1 stokje op het allereerste stokje, 1 stokje om de volgende losse, * 5 lossen, sla 5 lossen en 1 stokje over, 1 stokje op het 2e stokje, 1 stokje om de volgende losse, herhaal vanaf * tot je de sjaal breed genoeg vindt. Ik had 21 toeren vanwege de kleuren.
Maak je een fout? Kom je erachter dat je in de vorige toer een keer één stokje hebt gedaan ipv twee bijvoorbeeld? Maakt niet uit, gewoon doorgaan, volgens de ontwerpster is dit een mild patroon, dat talloze foutjes kan bedekken. En dat klopt, heb ik ontdekt!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mijn website
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Hoewel dit jaar geen goed walnotenjaar was in onze tuin, zijn er toch genoeg goede noten om deze taart tenminste één keer te bakken. Dat is...
-
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Dit superlekkere zoete brood lijkt wel gebak! Omdat er melk en ei door het deeg zit, rijst het deeg voornamelijk in de koelkast. Een filmpj...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten