20 september 2010

Diploma's


 Het zwemseizoen in het gemeentelijke openluchtzwembad is weer gesloten. Dat betekent dat er niet op dinsdag drie loodzware tassen met natte kleren mee naar huis komen, en dat er voor Friso een eind is gekomen aan de periode van drie keer per week zwemles. Gelukkig, nu kan er weer wat makkelijker met vriendjes gespeeld worden. En op tijd gegeten.


Hidde heeft met schoolzwemmen getraind voor het Dolfijn Brons diploma, waarvoor hij vorige week woensdag mocht afzwemmen. Omdat het zwembad dit jaar 40 jaar bestaat, kreeg elk kind een eetbare medaille met opdruk; Hidde ging er thuis eerst heel trots mee op de foto, en daarna gaf hij al zijn broers een stukje.
Voor het diploma heeft hij met kleren en laarzen aan moeten zwemmen, in het water zich moeten uitkleden, met z'n drieën in een bootje zitten, dat laten omslaan, onder het bootje ademhalen en afspreken wie aan welke kant boven water zal komen, en nog meer spannende dingen. Logisch dat hij trots is op zijn nieuwe diploma!
Friso heeft met glans zijn A-diploma gehaald. Even leek het erop dat hij bovendien zou mogen afzwemmen voor B, want tijdens de lessen hebben de kinderen van dit groepje ook getraind in het duiken en zeven meter onder water zwemmen, maar uiteindelijk bleek het toch beter dat hij eerst nog wat meer uithoudingsvermogen gaat krijgen. Voor ons best; ik vind het sowieso beter als de kinderen tenminste twee seizoenen lang les krijgen. Friso kwam trouwens zonder eetbare medaille thuis - die was al op.

Geen opmerkingen:

Mijn website

 Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...