22 september 2011
Kokoskoekjes (glutenvrij)
Altijd leuk om een recept te vinden dat van zichzelf al glutenvrij is! Het komt overigens uit een nummer van Tip Culinair uit 2000.
Klop 2 eiwitten stijf met een snufje zout. Roer er lepel voor lepel 50 gram lichtbruine basterdsuiker door, zodat een taai mengsel ontstaat. Schep daarna 100 gram geraspte gedroogde kokos en 100 gram grofgehakte pure chocola erdoor. Verwarm de oven op 160 graden. Verdeel een paar ouwelvellen (van de snoepwinkel!) over een bakplaat en schep hoopjes deeg op de ouwel. Je kunt er 30 kleine koekjes van maken, maar ze zijn echt lekkerder als ze wat groter zijn! De koekjes netjes aanduwen en 20 minuten bakken. Na het afkoelen de ouwel rondom wegscheuren of -knippen.
NB Onze kokos is zelfgeraspt en daarom wat groffer dan kant-en-klare kokos - dat is de koekjes dan ook wel aan te zien.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mijn website
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Hoewel dit jaar geen goed walnotenjaar was in onze tuin, zijn er toch genoeg goede noten om deze taart tenminste één keer te bakken. Dat is...
-
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Dit superlekkere zoete brood lijkt wel gebak! Omdat er melk en ei door het deeg zit, rijst het deeg voornamelijk in de koelkast. Een filmpj...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten