Pagina's

22 september 2011

Kokoskoekjes (glutenvrij)


 Altijd leuk om een recept te vinden dat van zichzelf al glutenvrij is! Het komt overigens uit een nummer van Tip Culinair uit 2000.


Klop 2 eiwitten stijf met een snufje zout. Roer er lepel voor lepel 50 gram lichtbruine basterdsuiker door, zodat een taai mengsel ontstaat. Schep daarna 100 gram geraspte gedroogde kokos en 100 gram grofgehakte pure chocola erdoor. Verwarm de oven op 160 graden. Verdeel een paar ouwelvellen (van de snoepwinkel!) over een bakplaat en schep hoopjes deeg op de ouwel. Je kunt er 30 kleine koekjes van maken, maar ze zijn echt lekkerder als ze wat groter zijn! De koekjes netjes aanduwen en 20 minuten bakken. Na het afkoelen de ouwel rondom wegscheuren of -knippen.

NB Onze kokos is zelfgeraspt en daarom wat groffer dan kant-en-klare kokos - dat is de koekjes dan ook wel aan te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je wilt reageren! Ik wil er zelf graag eerst naar kijken voordat ik besluit of ik de reactie publiceer.
Reacties die de privacy van mijn gezin aantasten zal ik niet doorlaten. Ben je het niet eens met wat ik schrijf? Dat mag je gerust laten weten. Reacties die worden geschreven op basis van respect voor elkaars standpunten zal ik zeker toelaten.