24 maart 2010

Rode-koolsalade


Dit recept werd ooit ergens aangeprezen als trucje om kinderen groente te laten eten, maar bij ons zijn het niet de kinderen die het graag eten... Als wij met rode kool stamppot maken, houd ik graag wat kool apart om te gebruiken voor een frisse salade, helemaal geschikt nu het buiten weer wat warmer wordt.


Snijd 400 gram rode kool heel dun. Doe de kool in een vergiet en giet er 1,5 l kokend water over om het heel rauwe eraf te halen. Maak alvast een dressing in de kom van 1 theel. mosterd, 1 eetl. azijn, 1 eetl. appeldiksap of siroop, 1 theel. kaneel2 eetl. (noten)olie en zout en peper. Snipper er een kleine ui bij, en snijd 2 appels in blokjes. Voeg ook een handje rozijnen toe en als je hebt 100 gram walnoten, in stukjes gehakt (die zitten er op de foto dus niet bij, maar ik miste ze wel!). Doe de rode kool erbij en laat alles een half uur intrekken.

Mijn website

 Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...