31 januari 2011
Kruidkoek
Deze kruidkoek komt uit het boek 'Montignac op klompen' van Francis van Arkel. Hij valt wel snel uit elkaar, dus niet zo heel geschikt voor deftige visite, maar voor wie van kruidig en gezond houdt, kan hij er best mee door.
Hieronder het officiële recept:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng 500 gram volkoren tarwemeel, 15 gram speculaaskruiden, 10 gram kaneel, 300 gram suikervrije stroop (bijv. appelstroop), 15 gram bakpoeder, 4 dl magere melk, 5 ml vloeibare zoetstof en 2 appels in kleine stukjes goed door elkaar. Vul een licht ingevet cakeblik met het beslag en zet dit 5 kwartier in de oven. Als de kruidkoek helemaal is afgekoeld pas uit het cakeblik halen.
Wij hadden niet alles in huis, daarom zat er ipv zoetstof een flinke hand rozijnen door, halfvolle melk ipv magere, en zoveel walnoten als ik in de gauwigheid kon kraken.
En nu is hij alweer op.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mijn website
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Hoewel dit jaar geen goed walnotenjaar was in onze tuin, zijn er toch genoeg goede noten om deze taart tenminste één keer te bakken. Dat is...
-
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Dit superlekkere zoete brood lijkt wel gebak! Omdat er melk en ei door het deeg zit, rijst het deeg voornamelijk in de koelkast. Een filmpj...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten