Pagina's

31 januari 2011

Kruidkoek


Deze kruidkoek komt uit het boek 'Montignac op klompen' van Francis van Arkel. Hij valt wel snel uit elkaar, dus niet zo heel geschikt voor deftige visite, maar voor wie van kruidig en gezond houdt, kan hij er best mee door.


Hieronder het officiƫle recept:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng 500 gram volkoren tarwemeel, 15 gram speculaaskruiden, 10 gram kaneel, 300 gram suikervrije stroop (bijv. appelstroop), 15 gram bakpoeder, 4 dl magere melk, 5 ml vloeibare zoetstof en 2 appels in kleine stukjes goed door elkaar. Vul een licht ingevet cakeblik met het beslag en zet dit 5 kwartier in de oven. Als de kruidkoek helemaal is afgekoeld pas uit het cakeblik halen.

Wij hadden niet alles in huis, daarom zat er ipv zoetstof een flinke hand rozijnen door, halfvolle melk ipv magere, en zoveel walnoten als ik in de gauwigheid kon kraken.

En nu is hij alweer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je wilt reageren! Ik wil er zelf graag eerst naar kijken voordat ik besluit of ik de reactie publiceer.
Reacties die de privacy van mijn gezin aantasten zal ik niet doorlaten. Ben je het niet eens met wat ik schrijf? Dat mag je gerust laten weten. Reacties die worden geschreven op basis van respect voor elkaars standpunten zal ik zeker toelaten.