De kokos kan ook vervangen worden door havermout. Bovendien kun je er rozijnen aan toevoegen.
Kokoskoek
1 mok* geraspte kokos - 1 mok suiker - 1 mok bloem - 125 g margarine of boter - 1 ei
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een boterkoekvorm in. Smelt de margarine in een pannetje of in de magnetron, roer alle ingrediënten door elkaar en doe het over in de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
Bak de koek ongeveer 15 minuten, of tot hij een heerlijk goudbruine kleur heeft.
Haal de koek zo snel mogelijk uit de vorm, anders blijft hij verschrikkelijk plakken en krijg je hem nooit netjes meer eruit en moet je hem zelf opeten in plaats van voor de visite te bewaren.
* op het krantenknipsel heb ik erbij geschreven: bruin koffieglas. Die bruine glazen hebben wij inmiddels niet meer, wel 'witte' koffieglazen. Probeer gewoon uit wat je handig vindt, het meet veel sneller af dan alles op de weegschaal, en als je per ongeluk een te droog mengsel krijgt, kun je er altijd nog een klein scheutje melk aan toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten