24 maart 2010
Rode-koolsalade
Dit recept werd ooit ergens aangeprezen als trucje om kinderen groente te laten eten, maar bij ons zijn het niet de kinderen die het graag eten... Als wij met rode kool stamppot maken, houd ik graag wat kool apart om te gebruiken voor een frisse salade, helemaal geschikt nu het buiten weer wat warmer wordt.
Snijd 400 gram rode kool heel dun. Doe de kool in een vergiet en giet er 1,5 l kokend water over om het heel rauwe eraf te halen. Maak alvast een dressing in de kom van 1 theel. mosterd, 1 eetl. azijn, 1 eetl. appeldiksap of siroop, 1 theel. kaneel, 2 eetl. (noten)olie en zout en peper. Snipper er een kleine ui bij, en snijd 2 appels in blokjes. Voeg ook een handje rozijnen toe en als je hebt 100 gram walnoten, in stukjes gehakt (die zitten er op de foto dus niet bij, maar ik miste ze wel!). Doe de rode kool erbij en laat alles een half uur intrekken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mijn website
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Hoewel dit jaar geen goed walnotenjaar was in onze tuin, zijn er toch genoeg goede noten om deze taart tenminste één keer te bakken. Dat is...
-
Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...
-
Dit superlekkere zoete brood lijkt wel gebak! Omdat er melk en ei door het deeg zit, rijst het deeg voornamelijk in de koelkast. Een filmpj...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten