01 december 2009

Doro wot


 Eigenlijk houd ik niet van kookboeken waar geen foto's in staan, maar toch staat er één in onze kast waar ik geregeld iets uit maak, en dat boek heb ik besteld naar aanleiding van een recensie in de krant; het is namelijk speciaal bedoeld voor het koken voor grote groepen (32 personen). Voor grote gezinnen dus makkelijk te maken recepten, hoewel ik daar soms ook mijn vraagtekens bij heb...

Maar niet bij dit Ethiopische recept van kip in gekruide saus, dat is bij ons inmiddels al gepromoveerd tot toprecept voor als er ook nog eens veel gasten meeëten:


DORO WOT

Snijd 800 g kipfilet in stukjes en wentel ze door 4 eetlepels bloem. Fruit 2 gesnipperde uien in een scheut hete olie, als de ui glazig is, doe je de kip erbij. Bak de kip omscheppend op een hoog vuur. Voeg dan toe (van tevoren klaarzetten is heel makkelijk): 4 dl water, 1 groot blik (140 g) tomatenpuree, 2 blokjes kippenbouillon, 4,5 koffielepel kaneel, 3 koffielepels nootmuskaat, wat chilipoeder en 4,5 eetlepel kerrie (dan is gelijk duidelijk waarom het een Ethiopisch recept is met al die kruiden!). Roer alles goed door elkaar en breng de saus aan de kook. Laat het 15 minuten op laag vuur sudderen met een deksel erop, of voeg af en toe wat water toe.
Opdienen met rijst en groente naar keus.
Dit recept is een kwart van het oorspronkelijke recept, en wij eten er met ons tienen goed van (500 g zilvervliesrijst matcht hier goed bij).

Geen opmerkingen:

Mijn website

 Zou ik tussen al het schrijven door nog vergeten dat er ook nog een blog was... Mijn blog staat niet meer op nummer één als ik aan schrijve...