Pagina's

12 januari 2011

Hollandse nasi


 Een wazige foto, maar absoluut geen wazig recept! Makkelijk te maken, ook voor een groot gezin, en met wat extra rauwkost een goede maaltijd.


Ham, kaas en eieren, dat klinkt toch wel Hollands? Bij de Chinees heb ik in elk geval nooit kaas door het eten aangetroffen. Bij ons wel, gisteren, door de nasi, en het was verrassend lekker.

Kook witte rijst gaar. Snijd prei in de lengte in 'kwarten', daarna in kleine stukjes. Wij gebruiken 2 hele preien. Snijd een stuk kaas in blokjes.
In een wok of braadpan de prei even aanbakken/fruiten in een beetje olie. Daarna maak je nog snel een dikke omelet van een aantal eieren met een scheutje melk en wat paprikapoeder. De omelet snijd je in stukjes, en als de rijst gaar is gooi je alles door elkaar: rijst, prei, stukjes omelet, kaasblokjes en een pakje hamblokjes. Met een scheutje ketjap erdoor vond ik het onweerstaanbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je wilt reageren! Ik wil er zelf graag eerst naar kijken voordat ik besluit of ik de reactie publiceer.
Reacties die de privacy van mijn gezin aantasten zal ik niet doorlaten. Ben je het niet eens met wat ik schrijf? Dat mag je gerust laten weten. Reacties die worden geschreven op basis van respect voor elkaars standpunten zal ik zeker toelaten.