Echte pilav schijnt iets anders te zijn (in bouillon gekookte rijst), maar voor de junioren is dit de enige echte: vlees met perziken in tomatensaus - gaat altijd op.
Bak 800 g hamlappen (of kipfilet) gaar, neem uit de pan. Fruit een aantal uien gaar in het achtergebleven bakvet. Voeg toe: 2 theelepels sambal, 3 eetlepels ketjap, 3 kleine blikjes tomatenpuree en knoflook. Snijd het vlees in stukjes en voeg dat weer toe. Snijd een groot blik perziken in stukjes en voeg dat ook toe (inclusief vocht). Eventueel water toevoegen voor de gewenste dikte, even laten pruttelen, klaar! Lekker over de rijst en met een frisse salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Leuk als je wilt reageren! Ik wil er zelf graag eerst naar kijken voordat ik besluit of ik de reactie publiceer.
Reacties die de privacy van mijn gezin aantasten zal ik niet doorlaten. Ben je het niet eens met wat ik schrijf? Dat mag je gerust laten weten. Reacties die worden geschreven op basis van respect voor elkaars standpunten zal ik zeker toelaten.