Van de Chinees zul je niet zo snel foe yong hai krijgen waar geen gluten door zitten; wij hebben dit daarom zelf eens geprobeerd te maken - en het was nog lekker ook! Heel geschikt voor een groot gezelschap. Het recept is oorspronkelijk voor 4 personen, maar wij aten er met z'n allen van:
Halveer een prei in de lengte. Snijd de helften in stukjes. Snijd een rode paprika in reepjes en een bakje champignons in kwarten. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit 1 teen knoflook een halve minuut. Roer er een blikje tomatenpuree (140 g), 10 ml gembersiroop, 250 ml kippenbouillon (van 1/2 tablet) en 1 el (glutenvrije, bijv. Inproba) ketjap door tot het een gladde saus is. Laat deze 5 min. zachtjes koken.
Roer ondertussen in een grote kom 8 eieren los met 3 theelepels olie en peper en zout naar smaak. Verhit een scheut olie in een grote koekenpan en voeg de eieren toe. Beweeg af en toe met een spatel over de bodem zodat er allemaal vlokachtige stukken omelet ontstaan. Verhit een beetje olie in een wok en roerbak de groenten 4 minuten. Voeg er een eetlepel ketjap aan toe. Gooi alles door elkaar (dat verdeelt lekker makkelijk) en serveer met rijst en bijvoorbeeld nog wat komkommer.
Zonder groenten kan ook (zie foto), maar eigenlijk horen er ook nog garnalen bij (
zie oorspronkelijk recept). Hoe dan ook, bij ons vond iedereen het allebei de keren heerlijk!